Yhteystiedot/ Contact

Kennel Setsugan
Paula Kuhalampi
Alavus (Finland)
p. +358 45 898 4183
kennelsetsugan(at)gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:128408 kpl

Japaninpystykorva rotuna

Japaninpystykorva on iloinen, utelias ja vauhdikas koira. Se haluaa osallistua kaikkeen mitä ikinä teetkin. Jos kuvittelet olevasi yksin kylpyhuoneessa, saunassa tai vaikkapa vessassa, huomaat yllättäen, että valkoinen kuono on jo oven välissä tai ainakin sinne pyrkimässä.  

Kuva: V-M Kukkola

Japsin kanssa voi harrastaa monenmoista, mm. tokoa ja agilityä harrastavien määrä on lisääntymään päin. Myös näyttelyharrastus on suosittua ja viime vuosina japaninpystykorvat on huomioitu ilahduttavasti ryhmä- ja BIS-kehissäkin. Nuorena vitsa on väännettävä eli myös nuoret kunnostautuvat Junior Handler -kisoissa. Väsymättömänä ja oivallisena lenkkikaverina japsi rakastaa ulkona olemista ja liikkumista, lenkkeily on parasta hupia ja kunnonkohotusta niin koiralle kuin omistajallekin.

Japsi kiintyy perheenjäseniinsä ja laumaansa voimakkaasti. Se, että se pitää ulkona olemisesta ei kuitenkaan tarkoita, että japaninpystykorva olisi tarhakoira. Japaninpystykorva on seurakoira ja tarvitsee ihmisiä, muita koiria ja virikkeitä ympärilleen, muuten se turhautuu ja masentuu. Itse henkilökohtaisesti kieltäydyn myymästä pentua, jos vaikuttaa siltä, että koiran pääasiallinen paikka sen uudessa perheessä tulisi olemaan ulkotarhassa poissa perheen jokapäiväisestä elämästä. 

Japaninpystykorvan kaunis valkoinen karva on likaa hylkivä, joten monien kauhistelema "jatkuva peseminen" ei ole ainakaan meidän perheessämme tullut ajankohtaiseksi. Yleensä lenkiltä tultua riittää mahan ja jalkojen pyyhkeellä pyyhkiminen. Toki joskus koira onnistuu pyörimään sellaisessakin rapaläjässä, että pesua ei voi välttää...