Yhteystiedot/ Contact

Kennel Setsugan
Paula Kuhalampi
Kyntökuja 8
63300 Alavus (Finland)
p. +358 45 898 4183
kennelsetsugan(at)gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:81374 kpl

Esittely

Kuva: Matti Hautalahti


Tervetuloa tutustumaan Kennel Setsuganiin!

Kennel Setsugan on japaninpystykorvia pienimuotoisesti kasvattava kotikennel.
Asumme omakotitalossa Etelä-Pohjanmaalla Alavudella, reilun 50 km päässä Seinäjoelta. Perheeseemme kuuluu neljän koiran lisäksi mieheni Jukka ja poikamme Valtteri. Vanhempi poikamme Akseli asuu omassa taloudessaan toisella paikkakunnalla. 
Koiramme ovat perheenjäseniä ja osallistuvat jokapäiväiseen elämäämme kuten kaikki muutkin perheemme jäsenet. Koirien hoitoon ja niiden kanssa puuhailuun osallistuu koko perhe.
Kotimme ympäristö tarjoaa erinomaiset ulkoilumahdollisuudet meille ja koirillemme takapihaltamme aukeaville pelloille ja metsiin.

Koiriemme kanssa käymme myös näyttelyissä, lähinnä kotimaassa, mutta joskus myös ulkomailla saakka. Koiristamme kesällä 2017 edesmennyt Assi (Didashi) saavutti kansainvälisen sekä Suomen, Latvian ja Eestin muotovalion arvot. Kehissä ovat pyörineet myös Mimosa (Eisha) ja Nana (Fuji-San Nana Natsuko), joista jälkimmäinen saavutti vuonna 2014 Suomen, Liettuan, Eestin ja kansainvälisen muotovalion arvot. Koiralauman ainoa uros ja oma kasvattimme, Veikko (Cemal) saavutti vuonna 2014 Suomen ja Eestin muotovalion arvot ja kansainvälisen valion arvon helmikuussa 2017. Uusin perheenjäsenemme on Pinkki (Hajime), joka on ihana tyttö Nanan toisesta pentueesta. Pinkistä tuli Suomen muotovalio heinäkuussa 2018.

 Pentuja meille syntyy n. 1-2 vuoden välein. Pentueita meillä on ollut muutama, ensimmäiset 1990-luvun loppupuolella. Kasvattajan peruskurssin olen suorittanut vuonna 2008. Kennelnimen olen hakenut ja saanut vuoden 2013 lopulla. Olen Suomen Kennelliiton ja Suomen Japaninpystykorvayhdistyksen jäsen. Rotuyhdistyksessä olen toiminut sihteerinä vuosina 2009-2011.
Tavoitteeni on kasvattaa mahdollisimman terveitä yksilöitä huomioiden samalla japaninpystykorvan rotumääritelmän. Vaikka itse harrastamme näyttelytoimintaa, emme vaadi kasvateillemme näyttelyuraa. Tokikin, jos näyttelyt kiinnostavat, mielelläni autan asiassa alkuun ja kuulen tuloksia näyttelykehistä.
Ensisijaisesti haluan kuitenkin etsiä kasvateillemme hyvät kodit. Toivoisin, että pentujen kodit olisivat aktiivisia ja kasvattimme saisivat nauttia virikkeellisestä elämästä yhtenä perheenjäsenenä. Mielelläni autan kasvattieni omistajia kaikissa kysymyksissä, joihin vain suinkin osaan vastata.

Koirien kanssa eläminen ja touhuaminen on ollut minulle jo lapsuudesta lähtien jokapäiväistä.  Kotonani oli aina koira kodin vahtina ja isäni metsästyskaverina. Muutettuamme yhteiseen kotiin Jukan kanssa koirakuume vei taas mennessään ja hankimme ensimmäisen japaninpystykorvamme Minnin (Thedina's Fanigirl) vuonna 1992. Rotuun ihastuimme sen sopivan koon, kauniin ulkomuodon ja iloisen luonteen vuoksi. Kotoa peritty kiintymys pystykorvarotuihin vaikutti varmaan myös rotuvalintaan. Näyttelyihin emme halunneet/ uskaltaneet vielä tuolloin lähteä.
Pieni urospentu vei sydämeni vuonna 1993. Tuolloin meille muutti Osku eli Thomdy Dom's Wonder Boy. Oskun myötä meille aukeni myös näyttelyura, Oskusta tuli Suomen muotovalio.
Ja ei kahta ilman kolmatta; Panda (Sejokin Bandora) tuli perheeseemme vuonna 1995. Myös Pandan kanssa kävimme muutamassa näyttelyssä.

Suuret kiitokset kaikesta tuesta, neuvoista, myötäelämisestä ja koiranhoitoavusta haluan osoittaa pitkään japaninpystykorvien kanssa puuhailleelle Kaija Hagmanille. Kiitos ystävämme Kaijan, innostuimme käymään näyttelyissä. Ensimmäiset japaninpystykorvat näimme kotimme lähistöllä ja ne olivat juuri Kaijan. Koirien kautta alkoi ystävyytemme, joka jatkuu edelleen lähes 30 vuoden kuluttua tapaamisestamme. Nyt omistamme myös yhteisen koiran, Nanan ja kolme koiristamme, Mimosa ja jo edesmennyt Assi sekä Pinkki ovat Kaijan kasvatteja.